Mijn vader wordt gek van mijn moeder 🤪 Hij moet steeds zitten en luisteren...

365 dagen schrijven Jul 09, 2024

Mijn moeder is sinds moederdag deelnemer aan 365 dagen schrijven met Bickle in je brievenbus. Ze kreeg het cadeau van mijn lieve zus en ze begon er meteen aan. Inmiddels is ze bij dag 49 en heeft dus al 49 korte creatieve teksten geschreven. Elke ochtend pakt ze haar iPad en opent de mail met de schrijfopdracht. Ze gaat dan helemaal los op het toetsenbord en stopt pas als ze tevreden is over het resultaat. Soms mag ik meelezen en dan smul ik van haar kijk op het leven, haar creativiteit of de herinneringen die ze beschrijft.

So far so good.

Mijn vader daarentegen - hij is net 90 geworden en is nog helder van geest en behoorlijk fit - wordt er moe van. 

"Elke ochtend moet ik bij de koffie naar het verhaal van je moeder luisteren. En als ik pech heb, bij de lunch nog een keer, want dan heeft ze het nog gedetailleerder gemaakt of wat langer." Hij overdrijft graag, dat begrijp je. Want ik zie dat hij stiekem meegeniet, en ook nadenkt over de opdracht van de dag.

Mijn zussen en broer krijgen soms ook een inkijkje in haar schrijfsels. En ik merk dat we allemaal trots op haar zijn. Omdat ze zo mooi schrijft en omdat we zelf vaak figureren in haar verhalen. 

Toen ik 365 dagen schrijven met Bickle bedacht, had ik niet verwacht hoe groot het effect zou zijn. Op de deelnemers zelf, maar ook op hun omgeving. 

Zin om mee te doen? Of misschien heb je iemand in je omgeving die je het cadeau wilt geven? Wees welkom bij je bijzonderste schrijfjaar ooit. Je €49 was nog nooit zo goed besteed.
 
P.S. De opdracht is trouwens om ongeveer 10 minuten per dag te schrijven, maar mijn moeder neemt de tijd. Mag natuurlijk ook, haha.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.